De Ford Puma – De compacte Cross-Over

Consumenten(advies)prijs vanaf € 24.765
Hybrid Bonus € 1.000,- Actieprijs vanaf € 23.765
Private Lease vanaf € 349 per maand

De nieuwe Ford Puma markeert een nieuw hoofdstuk in de designfilosofie van Ford. De crossover heeft een indrukwekkende styling met onderscheidende koplampen bovenop het spatbord en een atletisch lijnenspel. Behalve de indrukwekkende proporties biedt de Puma een hoge zitpositie en een riante bagageruimte met een inhoud van 456 liter – ongeëvenaard in deze klasse – terwijl de auto achterin voorzien is van allerlei slimme opbergoplossingen.

Krachtige prestaties, alerte reacties op de input van de bestuurder en een gunstig brandstofverbruik zijn te danken aan de Ford EcoBoost Hybrid 48-volt aandrijftechnologie. De zogeheten mild hybride techniek maakt gebruik van de 1.0-liter EcoBoost driecilinder benzinemotor met lage inwendige wrijving en combineert die met een compacte elektromotor. Het systeemvermogen bedraagt maximaal 114 kW (155 pk).

Energie die normaal gesproken bij remmen en uitrollen verloren gaat, wordt opgeslagen in lithium-ionaccu. Die energie wordt vervolgens gebruikt tijdens bijvoorbeeld accelereren en dat drukt het verbruik.

Die 1.0 Mild Hybrid is er in twee versies, met 125 pk en met 155 pk. Beide zouden gemiddeld 5,4 l/100 km moeten verbruiken. Het systeem bepaalt zelf of het de benzinemotor ontlast door tot 50 Nm koppel ‘te vervangen’ door elektrohulp of dat het tot 20 Nm extra koppel boven op het normale koppel levert.
Ford levert de Puma straks als luxueus aangeklede Titanium en als sportief versierde ST-Line. De Puma wordt straks net als de EcoSport gebouwd in het Roemeense Craiova en gaat aan het eind van dit jaar in de verkoop. Op prijzen en andere informatie voor de Nederlandse markt zullen we nog eventjes moeten wachten.

Nieuwe Puma Brochure
Nieuwe Puma Prijslijst