WINTERBANDEN

Het is veilig en daarom verstandig om vanaf november tot en maart met winterbanden te rijden. Winterbanden van bijvoorbeeld Apollo Vredestein hebben bij temperaturen onder de 7°C een betere grip, betere wegligging en kortere remweg dan zomerbanden. In veel Europese landen zijn winterbanden verplicht tijdens de wintermaanden. Zelf geen plek voor de opslag van uw tweede paar banden? Dan regelt Vakgarage dat voor u!

WAT ZIJN WINTERBANDEN?

Winterbanden hebben een andere rubbersamenstelling dan zomerbanden. Ook hebben de banden een speciaal, dieper profiel. Hierdoor hebben winterbanden in de herfst en in de winter een veel betere grip en verhogen ze het rijcomfort. Dankzij de specifieke vorm van de winterband wordt het water onder de band afgevoerd. Hierdoor hebt u minder risico op aquaplaning: een veilig bijkomend voordeel van winterbanden.

WINTERBANDEN IN NEDERLAND

In de herfst en in de winter is de verkeerssituatie in Nederland minder betrouwbaar dan in de lente en in de zomer. U kunt te maken krijgen met sneeuw en ijzel en rijdt vaker op een nat wegdek. In al deze gevallen is de bandengrip van zomerbanden minder goed. Het algemene advies is daarom om in Nederland vanaf november tot en met maart met winterbanden te rijden. Dat is prettiger rijden en een stuk veiliger.

WINTERBANDEN IN HET BUITENLAND

In veel (Europese) landen is het gebruik van winterbanden verplicht gedurende de wintermaanden. U kunt in grote problemen komen wanneer u in de wintermaanden met zomerbanden rijdt en vervolgens een ongeluk krijgt of veroorzaakt. U kunt bijvoorbeeld een boete krijgen of te maken krijgen met  omgekeerde bewijslast en een veranderde verzekeringsdekking. Neem geen onnodig risico: kies voor winterbanden.

VOORDELEN WINTER BANDEN

All season banden zijn een prima oplossing voor veel mensen, bekijk goed of deze band daarom ook bij uw rijgedrag past. Hieronder vindt u de belangrijkste voordelen:

  • Sterk verbeterde grip bij temperaturen onder de 7°C

  • Minder kans op aquaplaning door effectieve waterafvoer

  • Betere wegligging in bochten

  • Kortere remweg (circa 10% bij winterse omstandigheden)

banden-van-den-ven

ZOMERBANDEN AANBIEDING

Vakgarage heeft regelmatig zomerbanden aanbiedingen, als u op de hoogte wilt blijven van de laatste zomerbanden aanbiedingen schrijft u dan hier in op de nieuwsbrief.

Maak nu een afspraak
banden-merken

ZOMERBANDEN

Zomerbanden zijn speciaal gemaakt voor temperaturen boven de 7°C.

Lees verder

ALL SEASON BANDEN

All Season banden zijn banden geschikt voor alle seizoenen.

Lees verder

WINTERBANDEN

Winterbanden hebben bij temperaturen onder de 7°C o.a. een betere grip, betere wegligging.

BANDENSERVICE

De staat van uw autobanden heeft direct effect op uw rijcomfort en de algemene veiligheid op de weg.

Lees verder

BANDENLABEL

Sinds 1 november 2012 is het Europese bandenlabel van kracht. Op deze pagina meer informatie hierover.

Lees verder